Een hoogst waardevolle spirituele schat

Wereldwijd geëerd

Pionier op nationaal en internationaal vlak


Professionele Yoga Training

met Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja sinds 1984


Pionier op nationaal en internationaal vlak

Om de kwaliteit van het Yoga onderwijs te verbeteren is Ajita in maart 1984 met zijn Yogaschool gestart in Amsterdam. In die tijd was Yoga nog synoniem voor fysieke houdingen en ontspanning. Als eerste heeft hij ervoor gezorgd dat de volledige Yoga wetenschap onder de aandacht van de mensen kwam. Zo introduceerde hij naast de fysieke houdingen ook de andere stappen van Yoga: de morele principes en idealen, de energiebeheersing, de onthechting, de concentratie, de meditatie en de contemplatie. Hij heeft honderden docenten opgeleid, die werkzaam zijn in vele landen.

Sinds oktober 2004 heeft Ajita, als Ere Secretaris van de Internationale Yoga Federatie voor de Europese Unie en  President van de Europese Yoga Raad, de opdracht om de Yoga Lerarenopleidingen in 48 Europese landen te coördineren.

Ajita heeft de Docenten Opleiding en de Meester Opleiding met succes in het Engels gegeven aan een groep van Ron Katwijk, van de Magic Pond Yogaschool in Seoul, Zuid-Korea. Daarbij heeft Ajita gebruik gemaakt van een webcam op zijn computer in Ilpendam. Zodoende heeft hij het bewijs geleverd dat de moderne technologie van videogesprekken goed bruikbaar is voor het Yoga onderwijs, dat nu dus tot in de verste uithoeken van de wereld verspreid kan worden. Ron's e-mail adres: yoga@magicpond.co.kr, zijn website: www.magicpond.co.kr 

Sinds juni 2007 biedt Ajita zijn gehele kennis aan. Je kunt zijn boeken kopen en sommige kunnen gratis gedownload worden. Hierdoor kan iedereen in de wereld nu Yoga leren.

In de lente van 2008 heeft Ajita een groep valse Yoga leraren publiekelijk ontmaskerd, die in 15 landen werkten vanuit Roemenie onder de naam MISA of NATHA. Ze zijn onmiddellijk uit de Internationale Yoga Federatie gezet.