Inhoud en doelstelling

Kosten en Lesboeken

Wenken bij de lessen

Wat moet je doen?

Informatieavonden


Basisopleiding

met Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja

Je wilt graag verder met je Zelfontwikkeling. Dat je een beginner bent  in Yoga of niet. Deze Basisopleiding biedt je een grondige training in de vijf eerste stappen van Yoga. Je leert niet alleen fysieke houdingen, morele principes, morele idealen en onthechting, maar je wordt ook ingewijd in de geheimen van energiebeheersing. Een betere gezondheid en een langer leven zijn het resultaat. Ontdek zelf hoe slank, soepel en sterk je wordt met ons oeroude en beproefde systeem. Door de zachte en vriendelijke aanpak is het geschikt voor iedereen.

De Basisopleiding startte in 2022 voor de 37ste keer en is in overeenstemming met de 200 uren standaard van de Internationale Yoga Federatie.

Nadien kun je eventueel kiezen voor de Docentenopleiding. Deze aansluitende hogere opleiding noemen we zo, omdat de meeste studenten er zó door geïnspireerd raken dat ze les willen geven.

Aanbevelingen voor toelating:

  1. Leeftijd: minimum 18 jaar.
  2. Over een goede gezondheid beschikken.
  3. Bereid zijn om langzamerhand over te gaan tot vegetarisch eten en minder alcohol te drinken (meer rust!).
  4. Vrij zijn van ernstige verslavingen.
  5. Streven de deugden te bezitten van gematigdheid, opoffering, beheersing van gedachten en emoties, onthechting, verdraagzaamheid en kuisheid (gezonde beleving van de seksualiteit).

De Basisopleiding bestaat uit:

40 wekelijkse lessen van 3 uur gespreid over een schooljaar en zal volgend jaar van start gaan.

De indeling van een les is als volgt: